sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Lisää kerroksia pesään

 


Kokeilin pakolevyn käyttöä ja epäonnistuin surkeasti. Alunperin tarkoitus oli siis saada pakolevyn avulla mehiläiset siirtymään yläpesästä alas. Kokeilu päättyi siihen, että yhtäkkiä pesän ulkopuolella oli noin 10000 mehiläistä paksuna pilvenä. 

Pakolevy äkkiä pois ja mehiläiset palasivat pesään (onneksi).

Suunnitelma B toimi paremmin, päätin rakentaa pesään yhden lisäkerroksen ja laittaa kehät siihen. Yllä lopputulos. Tämä on ehkä muutenkin parempi, sillä kokenut mehiläishoitaja epäili, että pieni ylälistapesä voi olla pieni talvehtimista ajatellen,


Ensin rakensimme vain lisäkerroksen, mutta katto jäi raolleen (kuva alla). Niinpä lisäsimme vielä yhden moduulin, jonka päällä katto lepää (kuva yllä).


Sisältä pesä näyttää suunnilleen tuolta, vapaat listat ovat tuolla alhaalla, kehät roikkuvat tuossa ylhäällä ja niiden alla on tilaa rakentaa vapaata kennostoa.


Alla kuva pesän yläosasta, jossa kennot roikkuvat pesän keskellä. Kaksi seinää mahdollistavat lisätilan annon ja talviruokinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää kerroksia pesään

  Kokeilin pakolevyn käyttöä ja epäonnistuin surkeasti. Alunperin tarkoitus oli siis saada pakolevyn avulla mehiläiset siirtymään yläpesästä...